Susținem 100 de copii și tineri excepționali din familii numeroase să-și împlinească visurile

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor anunță încheierea campaniei de strângere de fonduri pentru bursele de studiu acordate celor 100 de copii și tineri cu rezultate foarte bune la învățătură.

 

100 de elevi și studenți care provin din familii numeroase cu peste 7 copii, din județele Iași, Botoșani și Neamț vor primi lunar, în anul școlar și universitar 2022-2023, o bursă de studiu în valoare de 200 de lei. 

 

 

În perioada 15 iunie-31 iulie am prezentat pe paginile Pro Vita Iași poveștile impresionante ale bursierilor, cu nevoile și aspirațiile fiecăruia. 

Apelului nostru au răspuns peste 125 de oameni cu inimă mare, donatori care au ales să susțină 100 de copii să-și împlinească visurile. Aceștia vor putea merge la școală, în unele cazuri la sute de km sau la cursurile de canto, sau la orele suplimentare de engleză, sau își vor putea achiziționa cele necesare pentru a-și dezvolta pasiunile.  

Bursa lunară de studiu este utilizată pentru asigurarea nevoilor de bază, pentru aprofundarea studiului, dar și pentru pregătirea de viitor. În completarea ei, am dezvoltat un program de dezvoltare personală, de orientare vocațională și de consiliere în carieră. 

De asemenea, în perioada 18-30 iulie, am organizat tabăra de vară Pro Vita Iași la care au participat 50 de bursieri. Aceștia au beneficiat de un program amplu de activități, printre care ateliere de dezvoltare personală, pictură, teatru, scriere creativă, vizite în locurile emblematice ale Iașiului,  întâlniri cu profesioniști din diferite domenii. 

 

12

 

5

3

 

4

Pro Vita Iași derulează din anul 2016 proiectul de susținere la studii care are ca scop sprijinirea parcursului educațional și profesional al copiilor din cadrul Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”.

 

 

Mai multe detalii găsiți pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/ProVitaIasi

 

 

Share