Prelungim până la 30 iunie campania de strângere de fonduri pentru bursierii pe care îi susținem la studii

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor anunță prelungirea campaniei de strângere de fonduri pentru bursele de studiu pe care le oferă celor 100 de copii și tineri cu rezultate foarte bune la învățătură. Aceasta se va derula până la finalul lunii iunie, fiind nevoie de încă 11 burse. Campania a debutat în 15 mai și a adunat 89 de burse. 

doneaza

Bursierii provin din familiile înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”. Pro Vita a anunțat mărirea cuantumului bursei de studiu de la 200 de lei la 300 de lei, începând cu anul școlar 2023-2024.

bursierii

 

„Prin această campanie, spunem lumii minunatele povești ale bursierilor! Sunt 100 de copii și tineri merituoși, olimpici sau cu rezultate excepționale la învățătură, cu aspirații înalte de a ajunge oameni mari. Totodată, derulăm această acțiune și pentru a le da lor încredere, pentru a le arăta că sunt văzuți, susținuți și încurajați să își urmeze visurile. Încercăm să le transmitem că orice este posibil când îți construiești drumul cu iubire, credință și perseverență.

Otilia Palade

Rezultatele lor la școală, liceu sau facultate dovedesc faptul că se poate și că merită sprijin deplin. Pasiunile lor sunt diverse, de la pictură, muzică psaltică, arhitectură la artă sacră, design, lucru manual sau IT, ceea ce ne încurajează și pe noi să continuăm Proiectul de susținere la studii pe care l-am început în 2016”, a declarat Otilia Palade, directorul Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”

Pe lângă bursa lunară de studiu, Pro Vita le oferă daruri în zilele de naștere, desfășoară ateliere de dezvoltare personală, spirituală și vocațională, workshop-uri și școli de vară, acordă consiliere educațională și susținere suplimentară pentru cursuri și meditații. 

„Încrederea în sine, îndrăzneala și ambiția mă caracterizează, însă, în aceeași măsură, am învățat în familie cât de importante sunt respectul și responsabilitatea. Inspirată de grija față de frații mai mici, sunt deseori implicată în activități de voluntariat. Mă voi considera împlinită dacă voi ajunge demnă să port uniforma de jandarm”, relatează Bianca, elevă în clasa a XI-a care provine dintr-o familie cu 7 copii din Rădeni, Neamț. 

„Pictez, cânt muzică psaltică, joc șah. Cea mai mare speranță pentru mine?! Că Dumnezeu are un plan cu mine. Visez să ajung să îi ajut pe cei cu probleme, în calitate de medic neurochirurg”, spune Iustin, elev în clasa a XI-a care provine dintr-o familie cu 8 copii din Soci, Borca, Neamț. 

„Îmi doresc să devin asistent medical! Iubesc animalele și liniștea pe care mi-o oferă timpul petrecut în preajma lor. În pandemie, având ore online, a existat o perioadă în care nu eram mulțumită de rezultatele la învățătură, ceea ce m-a descurajat mult. Ulterior, cu susținerea profesorilor, a familiei, dar și cu efort din partea mea, am ajuns olimpică la Olimpiada națională din aria curriculară Tehnologii, disciplina Creșterea animalelor. Am înțeles că orice drum are obstacole, însă cu încredere și muncă, le pot depăși!”, mărturisește Nicoleta, elevă în clasa a XII-a care provine dintr-o familie cu 11 copii din Obrijeni, Iași. 

În perioada 15 mai-15 iunie, Pro Vita a organizat expoziții foto ilustrând poveștile bursierilor, în incinta Palas Mall Iași, Ateneul Național Român din Iași și Opera Națională Română din Iași. În prezent, expoziția este disponibilă online, AICI. Campaniei Pro Vita s-au alăturat 10 ambasadori, personalități ale comunității ieșene din diverse domenii, ale căror mesaje pot fi vizionate AICI

ambasadori pro vita

Departamentul Pro Vita desfășoară din 2012 programul „Sfântul Stelian” prin care susține 203 familii cu mulți copii din județele Iași, Botoșani și Neamț. 


Donațiile se pot face online, pe www.provitaiasi.ro/doneaza, la sediul Pro Vita Iași din Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Nr.14, et. 3 sau în conturile LEI: RO08CECE IS1030RON1014342, CEC Bank; EURO: RO68CECE IS10C1EUR1103231; Cod Swift: CECERO, CEC Bank; Titular cont: Arhiepiscopia Iașilor.

Share