Campanie inedită pentru tineri – „Sănătoși, ne pregătim pentru viață”

Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor dă startul campaniei „Sănătoși, ne pregătim pentru viață” dedicată tinerilor din școlile și liceele ieșene. Acest proiect presupune organizarea unor întâlniri online sau în format fizic între voluntarii Departamentului Pro Vita și tineri, în cadrul cărora sunt abordate și discutate diferite subiecte legate de prietenie, familie, libertate, respect, încredere și alte trăsături de caracter care influențează dezvoltarea personală.

„Lumea de astăzi este o lume a informației, o lume a întrebărilor. Campania „Sănătoși, ne pregătim pentru viață” este o invitație pe care Departamentul Pro Vita o lansează tinerilor de a descoperi mai în profunzime societatea din jur, dar și propria persoană. Prin aceste întâlniri, care au loc cel mai probabil în mediul online din cauza contextului pandemic, elevii sunt încurajați să-și dezvolte cât mai mult capacitatea rațională, să pună întrebări și să descopere în cele din urmă singuri ceea ce este folositor pentru dezvoltarea lor sănătoasă, atât din punct de vedere fizic, dar și spiritual. Este important ca această cunoaștere să nu privească doar anumite componente ci întreaga persoană, în ansamblul ei”, a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonator al proiectului.

Campania „Sănătoși, ne pregătim pentru viață” se desfășoară în contextul unui parteneriat constructiv dintre Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Inspectoratul Școlar Județean Iași, în conformitate cu legislația națională și europeană în vigoare. Proiectul este dedicat copiilor din ciclurile gimnazial și liceal, însă complementar acestei campanii, Departamentul Pro Vita desfășoară și proiectul „Ateliere de lectură – Spune-mi o poveste pentru suflet”, de care se pot bucura copiii de ciclul primar. Cadrele didactice interesate care doresc să acceseze aceste programe pot scrie un email pe adresa departament.provita@gmail.com.

„Prin programele de informare pe care le desfășurăm de opt ani de zile, în colaborare cu diferite instituții de învățământ din județul Iași am înțeles că elevii sunt doritori să discute cât mai mult despre frământările lor și totodată au nevoie să-și filtreze foarte bine avalanșa de informații primite din diferite surse. Feedback-urile pe care le-am primit atât din partea tinerilor, dar și a profesorilor ne-au confirmat că astfel de campanii sunt binevenite și utile și ne-au îndemnat să facem mai mult pentru dezvoltarea sănătoasă a lor. Ne dorim ca toți profesorii care vor să-și ajute și să-și încurajeze elevii mai mult, să ne contacteze pentru a intra într-o colaborare frumoasă” a completat pr. Dragoș Bălinișteanu.

Una dintre direcțiile de activitate ale Departamentului Pro Vita este Centrul de Informare și Prevenție prin care sunt oferite tinerilor, cadrelor didactice, preoților, părinților, dar și publicului larg, diferite instrumente formative și informaționale care pot contribui la salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Mai multe informații despre întreaga activitate pot fi aflate pe pagina de facebook /ProVitaIasi.ro sau pe site-ul www.provitaiasi.ro.

Share