Un acoperiș nou pentru 10 copii

11 August 2021

În cadrul proiectului „Dar pentru copii” au fost începute lucrările de refacere a acoperișului fam. Cârtițe, din satul Costești.

La începutul anului a fost demarată o campanie de strângere de fonduri pentru casa în care locuiește  Cristina, Mihai și cei 10 copii ai lor. Pentru că banii câștigați în familie au fost mereu alocați educației celor mici, părinții nu au reușit de ani buni să investească în casuța pe care au ridicat-o cu mâinile lor în urmă cu 20 de ani.

„Ne-am propus să-i ajutăm pe Mihai și Cristina să-și îmbunătățească locuința. Este foarte important să oferim copiilor condițiile cele mai bune. Acoperișul casei va fi refăcut pentru că era acoperit cu internită și existau mai multe găuri prin care ploua. Vor fi refăcute și interioarele. Casa este făcută din chirpici și fiecare cameră trebuie decopertată, consolidată și refăcută tencuiala și pardoseala. Îi vom ajuta să facă o baie și o bucătărie în interiorul casei, și să le aducem toate utilitățile în interior, iar la final ne vom concentra pe exteriorul casei, pe izolare și tecuire” a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonator al proiectului „Dar pentru copii”.

Pentru refacerea acoperișului este nevoie de suma de 30.000 de lei, iar în total lucrările vor depăși suma de  150.000 de lei. Costurile au crescut considerabil, după ce prețul materialelor de construcție a crescut cu aproximativ 40% de la începutul anului.

„Faptul că de la începutul anului s-au scumpit materialele de construcție, majoritatea muncitorilor au plecat în străinătate sau sunt foarte aglomerați și ploile repetate, ne-au făcut să întârziem demararea lucrărilor, dar prin mila Bunului Dumnezeu am reușit să dăm startul și sperăm că până în toamnă cei 10 copii vor avea o căsuță nouă de care să se bucure, cu camere curate în care să învețe și să se joace, cu condiții normale pentru igiena și sănătatea lor” a completat pr. Dragoș Bălinișteanu.

Lucrările au fost începute printr-o slujbă de binecuântare oficiată de preotul paroh Muraru Gheorghe.

Prin intermediul proiectului „Dar pentru copii” sunt ajutate familiile care fac parte din Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”, prin îmbunătățirea spațiului locativ. Pentru a putea ajuta cât mai mult este nevoie de solidaritate și sprijin din partea celor care pot oferi un mic dar. Orice sumă de bani este transformată în cărămizi, cuie, tablă sau alte materiale de construcție necesare pentru aceste case.

Cei care doresc să sprijine construcția casei fam. Cârtițe pot face donații în conturile:

LEI: RO 08 CECE IS1030RON1014342, CEC Bank
EURO: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231, Cod Swift: CECERO, CEC Bank
Titular cont: Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Pro Vita

sau direct prin intermediul linku-ului: https://darpentrucopii.ro/doneaza?pid=62

Poveștile „Dar pentru copii” și alte articole pot fi urmărite pe site-ul proiectului www.darpentrucopii.ro

Share