Pro Vita Iași a construit două case pentru familii numeroase și mai are o familie pe listă

2 Decembrie 2020

Au fost inaugurate două case construite de Pro Vita Iași pentru familiile numeroase din Arhiepiscopia Iașilor.

Casele au fost ridicate în cadrul proiectului „Dar pentru copii”, prin care Mitropolia Moldovei sprijină familiile care au mai mult de șapte copii și se confruntă cu probleme de locuire.

În acest scop, departamentul Pro Vita Iași al Mitropoliei Moldovei a creat platforma de strângere de fonduri „Dar pentru copii”.

Familia Pătrașcu. Șapte copii

Marți a fost sfințită casa construită pentru familia Radu și Andreea Pătrașcu din Dumești, județul Iași, care au șapte copii.

„Ajutorul acordat familiilor numeroase este un gest de încurajare… Prin proiectele Departamentului Pro Vita dorim să le transmitem că nu sunt singuri și că nașterea copiilor vine cu binecuvântările de la Dumnezeu”, a spus marți la Dumești Părintele Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita Iași.

Pentru familia Pătrașcu, pe platforma „Dar pentru copii” s-au strâns 21.500 lei, cu care s-au realizat izolarea casei, finisajele exterioare, tencuiala decorativă și cerdacul la intrare.

Familia Pătrașcu a mai primit în dar 10 metri cubi de lemn de foc, o văcuță, care asigură laptele necesar pentru copii, și o ladă frigorifică.

Familia Baciu. 10 copii

Joi a fost sfințită casa Marianei și a lui Constantin Baciu din Tufeștii de Sus, comuna Scânteia, județul Iași, care au 10 copii în viață și unul în ceruri. Tatăl lucrează în construcții, începându-și ziua de muncă la 04:30 dimineața.

Mama, Mariana (foto deschidere articol) a declarat că au primit toți copiii ca daruri de la Dumnezeu. „Mie niciodată nu mi s-a părut că sunt mulți copii. N-am avut timp să mă gândesc că e greu”, a afirmat Mariana Baciu.

„Dumnezeu mi i-a dat. Eu știam toate metodele prin care aș fi putut să nu îi fac, dar nu am vrut să apelez la ele. Am făcut 11 copii cu conștiința faptului că e greu, dar știind că Dumnezeu le rânduiește pe toate”, a adăugat ea.

Pro Vita Iași a ajutat familia Baciu să construiască o baie și o bucătărie, să schimbe acoperișul și să finiseze casa în care locuiau.

Au fost înlocuite ușile și ferestrele, au săpate o fântână și o fosă septică și s-a realizat racordarea la apă. Lucrările au costat 56.120 lei, sumă strânsă din donațiile făcute pe platforma Darpentrucopii.ro.

Casa a fost utilată cu mobilier de baie și bucătărie, mașină de spălat, boiler pe lemne și aragaz.

Donează pentru casa familiei Vornicu

Direct de pe card: Prin platforma Dar pentru copii
Prin transfer bancar:
RO 08 CECE IS1030RON1014342 (Lei)
RO 68 CECE IS10C1EUR1103231 (Euro)
Cod Swift: CECERO
Banca: CEC Bank, sucursala Iași
Titular: Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Pro Vita

Sursa: www.stiripentruviata.ro

Share