MULȚUMIM! Am încheiat prima etapă a campaniei de strângere de fonduri pentru bursierii Pro Vita Iași

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a încheiat prima etapă a campaniei de strângere de fonduri pentru cei 100 de bursieri ce provin din familii numeroase. În perioada 1-30 iunie s-au adunat resursele aferente acordării unui număr de 84 burse. A doua etapă a campaniei se va desfășura în cadrul Festivalului Familiei din 8 septembrie.

„Prin intermediul Pro Vita, am văzut că nu sunt singură, iar aceasta mi-a dat sentimentul că aparțin unei mari familii! Mă bucur că sunt astfel de oameni, susținători ai bursierilor, care ne dau speranță că putem răzbate”, a transmis Maria, bursieră ce provine dintr-o familie cu 7 copii. Astăzi este elevă în clasa a XII-a la un Colegiu Militar din țară și își dorește să studieze la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București.

La finalul acestui an educațional, sunt 18 bursieri studenți la facultate, 37 elevi de liceu, 40 la gimnaziu și 5 bursieri de ciclu primar. Aspirațiile celor 100 de copii și tineri excepționali sunt diferite, însă meritele îi aseamănă. Majoritatea au media notelor peste 9.50, 9 sau calificativul Foarte bine. Chiar în această perioadă, unii dintre ei se pregătesc de înscrierea la facultate, la un program de masterat sau doctorat. Printre alegerile lor sunt Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul UAGE Iași, Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, Facultatea de Economie și Administrarea a afacerilor a UAIC Iași, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, Specializare Artă sacră, Academia de Tehnică Militară „Ferdinand I” din București, Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iași ș.a.

„Faptul că există oameni care care cred în potențialul meu mă motivează să îmi depășesc limitele și să aspir la excelență”, a spus Raul Florin, bursier Pro Vita, ce face parte dintr-o familie cu 10 copii.

Prima etapă a campaniei a scos în lumină, atât în mediul online, cât și offline, poveștile bursierilor, sub formă de interviuri video sau pagini de revistă expuse în diverse locații din Iași. Reportajele sunt disponibile în continuare pe provitaiasi.ro/blog. Iustin, unul din cei 8 copii talentați din familie, care parcurge sute de kilometri pentru pregătirea admiterii la Facultatea de Medicină mărturisea: „Pe lângă bursa primită lunar, prin intermediul Pro Vita, am legat prietenii de durată, pe care le văd chiar folositoare. Am participat la numeroase workshopuri, care m-au ajutat să mă dezvolt, să devin mai extrovertit, să mă pot exprima coerent. Nu aș putea să aleg care dintre experiențe îmi sunt mai dragi, dar pot spune că școlile de vară sunt cele mai frumoase. De când sunt bursier, simt că am primit o speranță că pot și eu să-mi urmez visul”.

Proiectul de susținere la studii, prin care sunt sprijiniți cei 100 de bursieri, este parte din Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”, prin care Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor sprijină 203 familii cu peste 7 copii. Pe parcursul întregului an educațional, ei beneficiază de burse de studiu în valoare de 300 lei acordată lunar, sprijin pentru cursuri sau ore suplimentare, Școli de vară, excursii, ateliere de dezvoltare personală, consiliere spirituală, de orientare vocațională etc. 

În perioada următoare, bursierii se vor reuni în cadrul Școlii de vară organizate în două serii, în 19-23 august, pentru liceeni, studenți și 26-30 august, pentru elevii de gimnaziu. Ulterior, aceștia vor participa în cadrul Festivalului Familiei, acolo unde vor susține momente artistice și vor avea propria expoziție de picturi. 

Share