Electrocasnice pentru 44 de familii cu mulți copii

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor donează electrocasnice pentru 44 de familii cu mulți copii din cele trei județe ale Arhiepiscopiei Iașilor - Iași, Botoșani și Neamț - înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”.

Situația financiară a acestor familii este modestă, însă greutățile nu-i împiedică pe copii să aibă rezultate bune și foarte bune la învățătură, iar pe părinți să muncească cât pot și unde pot astfel încât să ofere copiilor susținerea necesară. Sunt copii talentați, au pasiuni, participă la concursuri și olimpiade, dar, poate cel mai important, sunt responsabili și recunoscători pentru susținerea pe care o primesc cu diverse ocazii.

„Îmi amintesc acum de un copil dintr-o familie care locuia în condiții dificile și ne spunea când l-am vizitat prima oară că visul lui este să aibă o bucătărie adevărată. Nu vacanțe scumpe, nu jocuri pentru calculator, nici măcar dulciuri! Ne-a spus că își dorește o bucătărie, cu frigider, aragaz etc. Și atunci ne-am gândit că trebuie să ne îndreptăm și către această direcție, a nevoilor primare dintr-o familie”, a declarat Otilia Palade, coordonator de programe Pro Vita Iași.

15 mașini de spălat semiautomate, 15 aragaze, 12 frigidere, 10 lăzi frigorifice sunt electrocasnicele achiziționate pentru a fi donate, în valoare totală de 50.000 de lei.

„Când le-am sunat să identific de ce electrocasnice ar avea nevoie, au existat câteva familii care mi-au mărturisit că de curând au rămas fără frigider sau fără mașină de spălat, care s-au învechit și s-au defectat. Erau îngrijorați că nu-și vor putea achiziționa altele noi. Slavă Domnului am ajuns la ei când aveau cea mai mare nevoie”, a mai spus coordonatorul de programe din cadrul Departamentului Pro Vita Iași.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian” este derulat de Pro Vita Iași din anul 2013 și are ca scop susținerea familiilor cu mulți copii, indiferent de situația financiară pe care o au. În prezent, în program sunt înscrise 203 familii din Arhiepiscopia Iașilor care beneficiază de diverse forme de sprijin în funcție de nevoile fiecărei familii: burse de studiu pentru copiii cu rezultate foarte bune la învățătură, burse sociale pentru copiii cu situație materială dificilă și risc de abandon școlar, pachete de alimente, întâlniri pentru mame, tabere pentru copii, programe de dezvoltare personală, spirituală și orientare vocațională, cadouri de Crăciun pentru copii, ajutor pentru îmbunătățirea spațiului de locuit.

Mai multe informaţii despre proiectele și activitățile Departamentului Pro Vita puteţi găsi pe pagina de Facebook Pro Vita Iași.

Share