De la mamă la mamă – grup suport pentru mame de îngeri și copii speciali

La final de lună martie, ca un dar pentru mămici, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor lansează proiectul „De la mamă la mamă – grup de suport pentru mame de îngeri și copii speciali”.

„A fi mamă presupune nenumărate bucurii, dar sunt și situații când acest lucru reprezintă o provocare în viața unei femei. Sunt mămici care au pierdut o sarcină din diferite motive, care și-au pierdut un copil sau care au un copil cu anumite probleme medicale. În astfel de situații preotul o poate ajuta pe mămica respectivă, de asemenea un medic sau un psiholog, însă cel mai bun sprijin vine de la o altă mamă care a trecut printr-o experiență asemănătoare. Din acest motiv am gândit acest proiect „De la mamă la mamă”. La baza acestui grup stau cinci mămici apropiate de Departamentul Pro Vita, care au devenit mame de îngeri sau de copii speciali și care sunt dispuse să-și împărtășească experiențele cu mămici care au nevoie de acest lucru” a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonatorul proiectului.

Grupul suport va fi promovat în mediul online, dar și în rândul parohiilor din Arhiepiscopia Iașilor, cu nădejdea că un număr cât mai mare de mămici să aibă acces la el. Există o comunitate online dedicată mămicilor care poate fi accesată aici: https://www.facebook.com/groups/285084613137331

„Acest grup online nu va oferi formule magice care să ia durerea instant mamelor aflate în diferite situații dificile, dar nădăjduim că ele vor putea găsi răspunsuri la unele întrebări care le macină, vor primi suport emoțional, vor fi ajutate de experiențele împărtășite de alte mămici și poate chiar ele vor ajuta la rândul lor.” a declarat Maria-Ioana Dumitrașcu, una dintre fondatoarele grupului suport.

Pe lângă grupul de facebook mămicile care doresc vor putea stabili și întâlniri directe sau online sau vor putea cere referințe pentru consultarea anumitor specialiști.

Prin intermediul Centrului de Prevenție și Informare, Departamentul Pro Vita desfășoare mai multe activități care urmăresc salvarea, protejarea sau îmbunătățirea vieții, prin distribuirea de materiale informative sau prin organizarea de întâlniri cu diferite persoane relevante din sfera de interes pro vita. 

Share