Andrei Apreotesei susține bursierii Pro Vita Iași

Managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Apreotesei s-a alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru bursele de studiu acordate unui număr de 100 de copii și tineri excepționali proveniți din familii numeroase din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară în perioada 15 mai-15 iunie campania de strângere de fonduri pentru bursierii înscriși în Programul pentru familiile cu mulți copii „Sf. Stelian”. 

În sprijinul acestui demers, zece personalități ale comunității ieșene din diverse domenii au devenit ambasadori ai campaniei, printre care Pr. Constantin Sturzu, Purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Cristina Gheorghe, Director al Fundației „Varlaam Mitropolitul”, Andrei Fermeșanu, managerul Operei Naționale Române din Iași, Prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, UAIC Iași, Daniel Gorbănescu, fondator „La Conac”, Andreea Boboc, actriță la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Elena Manolache, Director de Marketing & PR în industria auto, Cosmin Grosariu, aviator și Anca Gîlcă, trainer. 

Pentru a spune lumii poveștile bursierilor, adevărate lecții de viață, Pro Vita organizează expoziții foto cu portretele acestora la Palas Mall Iași, Ateneul Național din Iași și Opera Națională din Iași.

„Arta aduce liniște în viața mea, alături de Hristos, de aceea am ales să pictez icoane. Când o pictez pe Maica Domnului, mă gândesc la mama. Ea a pus temelia credinței în familia noastră și ne-a învățat că atunci când Dumnezeu pune o lacrimă în ochii noștri, va aduce și un zâmbet. Marcată de sora mea cu sindrom Down, dar și pentru toți oamenii care au nevoie de mângâiere, am ales profesia de asistent social, în speranța să aduc o rază de lumină”, spune unul dintre bursierii Pro Vita Iași, Beatrice, care provine dintr-o familie cu 10 copii din Humuleștii Noi, Neamț. În prezent, este studentă în anul III la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, specializarea Asistență socială. 

Pe lângă bursa lunară de studiu pe care o acordă, Pro Vita Iași le oferă daruri în zilele de naștere, organizează ateliere de dezvoltare personală, ateliere de dezvoltare spirituală și vocațională, desfășoară workshop-uri și școli de vară, oferă consiliere educațională și susținere suplimentară pentru cursuri și meditații.

„Nu-mi imaginez parcursul meu fără legătura strânsă cu valorile sănătoase, fie că vorbim de familie, Biserică, soție, copii sau acele lucruri morale pe care le-am învățat din vatra satului sau din așternutul curat al casei. Toate acestea m-au îndrumat și în continuare îmi sunt parametri prin care mă ghidez și direcții spre care să merg. Cred că este important ca în momentul în care am ajuns să avem un rol în societate, o poziție în carieră, să nu uităm nici de generațiile ce vin din urmă. Să acordăm, așadar, o atenție deosebită copiilor, tinerilor, bursierilor pe care îi vedem că au aceeași direcție, aceiași parametri, care pe noi ne-au ajutat și sperăm să îi ajute și pe ei. Susțin bursierii Pro Vita și vă îndemn pe toți să vă concentrați atenția asupra lor și, de ce nu, odată asupra lor, și asupra noastră”, a transmis Andrei Apreotesei în mesajul său video în calitate de ambasador în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru bursierii Pro Vita Iași. 

Share