18.000 de elevi au participat la competiția faptelor bune organizată de Pro Vita Iași

18 Februarie 2022

În perioada 22 noiembrie – 17 decembrie 2021, Pro Vita Iași a desfășurat a cincea ediție a Campaniei „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune”. 

38 de școli din județele Iași, Botoșani și Neamț s-au întrecut într-un concurs al generozității, la care au participat un total de 18.000 de elevi. Au fost strânse 40 de tone de alimente neperisabile: 24 tone în Iași, 7,16 tone în Târgu Neamț,  5,55 tone în Dorohoi, 2,56 tone în Darabani și 730 kg în Ceahlău. 

Elevii au donat alimente neperisabile (faină, ulei, paste ș.a), iar ca răspuns pentru fapta lor bună au primit pizza. Cei mai generoși copii și tineri din Iași vin de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, care au colectat 3 tone de alimente, de la Colegiul Naţional Biolog „Emil Racoviţă” cu 2,8 tone strânse și de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” cu 2,4 tone. 

Alimentele adunate au ajuns la beneficiarii programelor pe care le desfășurăm, la familiile cu mulți copii, dar și la mamele aflate în criză de sarcină. 

În perioada 22 noiembrie – 1 decembrie a avut loc înscrierea claselor participante, între 2 și 8 decembrie elevii au colectat alimentele, beneficiind de sprijin constant din partea profesorilor. În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Pro Vita Iași a distribuit alimentele către beneficiari, iar în lunile ianuarie-februarie, clasele câștigătoare au primit premiile binemeritate.

Share